Judo

Japanse vechtkunst, gebaseerd op wapenloos vechten

Judo is al jaren een populaire sport in Nederland. Velen beleven er plezier aan, zowel jongeren als ouderen. Judo is een  sport waarbij de beoefenaars gebruik maken van werptechnieken, klemtechnieken en verwurgingen. 

Judo leer je stap voor stap, met vallen en opstaan, zowel letterlijk als figuurlijk. Bij judo is het de bedoeling jouw tegenstander zo te werpen dat hij op zijn rug terechtkomt. Dit maakt judo echter geen krachtsport, bij judo moet je slim zijn en de kracht van jouw tegenstander gebruiken. 

Bij judo is het ook belangrijk dat je respect toont voor de tegenstander, zo groet je voor en na een wedstrijd elkaar door te buigen. En geef je elkaar na de wedstrijd een hand. Doordat gevaarlijke technieken verboden zijn is judo heel veilig te beoefenen. 

Tuimel judo

Speciaal voor de jongste groep heeft Budovereniging Rijen tuimeljudo. In deze lessen komen de kinderen spelenderwijs met de basisvaardigheden van bewegen in aanraking. Ze leren o.a. rollen, vallen, klauteren, balanceren en samenwerken met anderen kinderen. Ideaal voor de motoriek van het kind!

Tuimelen is een ideale start voor jonge kinderen die willen gaan sporten of als voorloper op ons jeugdjudo.

Lesuur: woensdag 15.30-16.30 uur